We vinden het belangrijk dat iedereen snel bij ons terecht kan als hulp nodig is. Helaas hebben we soms wachttijden. Bijvoorbeeld als de vraag naar een bepaalde behandeling erg groot is. We begrijpen dat wachttijden vervelend zijn. Daarom doen we onze uiterste best de wachttijden kort te houden. Er gelden bij spoed- en crisisgevallen geen wachttijden.

Momenteel zijn de wachttijden als volgt:

Diagnostiek:
Van aanmelding tot wachtlijstplaatsing: 4 weken
Van wachtlijstplaatsing tot start onderzoek: 11 weken

Individuele behandeling (o.a. EMDR):
Van aanmelding tot wachtlijstplaatsing: 4 weken
Van wachtlijstplaatsing tot start behandeling: 15 weken

De genoemde wachttijden zijn een indicatie en worden actueel gehouden. Laatste update: 1-9-2021

Op de wachtlijst?

Je wordt op de wachtlijst geplaatst als de aanmelding compleet is. De aanmelding is compleet als aan de onderstaande punten is voldaan:

  • de hulpvraag is helder;
  • de financiering is helder. Bijvoorbeeld financiering via de zorgverzekering met verwijsbrief van een (huis)arts, via beschikking jeugdwet, via indicatie CIZ of je neemt de financiering voor eigen rekening. Het type financiering heeft geen invloed op de wachttijd;
  • het aanmeldformulier is volledig ingevuld.

Volgens de zorgverzekeringswet wijzen we je op de mogelijkheid tot wachtlijstbemiddeling. Wanneer je de wachttijd te lang vindt, dan kun je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar voor wachtlijstbemiddeling. Jouw zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt. En dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen noemen we dit).

Heb je een vraag over de wachttijden?

Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder!

Naam

Steffie van Otterlo

088-0026300

Contactinformatie